Colecciones de la institución:

Fons bibliogràfic S. XVI

Fons bibliogràfic de la Biblioteca del Centre de Lectura format per obres impreses al S.XVI procedents, principalment, del Fons Miquel Ventura. Recull impresos de gran valor patrimonial d’autoria diversa, de temàtica majoritàriament religiosa i d’origen tipogràfic divers.

Ver la colección 

Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX

Col·lecció de 29 llibres japonesos publicats a finals del S.XIX i principis del S.XX, procedents de la donació de Joan Ribes Daura (Ascó 1899-Barcelona 1982) - fundador i soci de la botiga tèxtil Ribes & Casals -, l’any 1972. Aquest fons inclou els primers textos acadèmics sobre la història de l’art japonès, acompanyats de fototípies i gravats de primera qualitat. L’origen d’aquests documents són dues editorials de Tòquio, The Kokka Publishing Company i Shimbi Shoin, que s’inscriuen en el marc nacionalista japonès. El conjunt d’aquest fons representa un exemple excepcional de literatura artística japonesa.

Ver la colección 

Incunables

Col·lecció que inclou el fons d'incunables del Centre de Lectura de Reus. Recull obres d'autoria, temàtica i origen tipogràfic divers; hi destaquen edicions importants per la seva raresa. Cal afegir que alguns dels exemplars són gairebé peces úniques. Aquest projecte ha rebut una ajuda de la Dirección General del Libro, Archivos y Bibliotecas del Ministerio de Cultura.

Ver la colección 

Pergamins

La col·lecció de pergamins del Centre de Lectura conté documents que van des del segle XIV al XVIII de tipologia força variada malgrat que predominen les vendes i la creació de censals. Entre aquests pergamins es troben molts documents de Reus i del Camp de Tarragona.

Ver la colección