Col·leccions de la institució:

Catecismes

La Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona acull al voltant de 1500 catecismes impresos entre els anys 1560 i 1959, i la majoria d’ells provenen de l’anomenat Fons Roca. La col·lecció recull els exemplars més rellevants d’aquest fons, tant pels seus autors com Francesc Baucells, Claude Fleury o Joan de Sant Tomàs, o pels seus editors com Juan de la Cuesta o Josep Bro entre d’altres. Els catecismes, més enllà de ser l’instrument d’aprenentatge de la fe cristiana, són també la fidel manifestació dels usos i costums de la societat, mostren l’evident relació entre la cultura popular i la fe del poble i refermen l’ús del català com a llengua pròpia de l’Església a Catalunya.

Veure la col·lecció 

Incunables

La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona (que forma part de la xarxa de biblioteques de la Universitat Ramon Llull) conserva en el seu fons un total de 95 incunables. Es tracta d'una rica col·lecció d'obres, editades a diferents ciutats d'arreu d'Europa, i de matèries diverses: trobem des de llibres de filosofia, astronomia, botànica, geometria o poesia, fins obres sobre ètica, religió, sermons o sobre les Sagrades Escriptures, entre d'altres matèries. Sovint són obres úniques i que destaquen per la seva raresa i la seva singularitat.

Veure la col·lecció 

Manuscrits de la BPEB

La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona (que forma part de la xarxa de biblioteques de la Universitat Ramon Llull) conserva en el seu fons un total de 634 manuscrits. Es tracta d’una rica col·lecció d’obres, escrites entre els segles XII i XX, i de matèries diverses: trobem des de Cròniques, llibres de Sagraments, sobre Teologia, Bíblia, Sagrades Escriptures, Sermons, etc. També són força abundants els llibres amb apunts acadèmics. Trobem també manuscrits d’altres temàtiques com cuina, geometria, política, astronomia. Hi ha també documents notarials i amb privilegis, capbreus, censals, així com documentació acadèmica i administrativa del propi Seminari Conciliar.

Veure la col·lecció 

Postincunables de la BPEB

Col·lecció amb els postincunables de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona, que inclou tots aquells exemplars impresos entre el 1501 i el 1540.

Veure la col·lecció