Col·leccions de la institució:

Cartells polítics

Col·lecció de cartells polítics principalment dels anys de la transició democràtica i les primeres eleccions. Procedeixen del Centre de Documentació de la Comunicació (CEDOC), adscrit a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la col·lecció personal de Josep Vinyals. Els cartells reflecteixen l'activitat política del període esmentat amb propaganda electoral i publicitat de partits polítics d'àmbit municipal, estatal, autonòmic o europeu, així com de moviments sindicals. Destaquen un conjunt de cartells d'àmbit internacional de diferents dècades del segle XX, principalment d'Itàlia i Xile, així com alguns de França, Portugal, Grècia i la Unió Soviètica.

Veure la col·lecció 

Postals de biblioteques de Catalunya

La col·lecció reprodueix postals il·lustrades amb vistes de biblioteques de Catalunya. Les imatges reprodueixen vistes exteriors dels edificis o sales interiors. Cronològicament, trobem il·lustracions des de principis del segle XX fins a l’actualitat. Estan molt representades les primeres biblioteques populars creades per la Mancomunitat, però també podem veure, entre d’altres, les sales de lectura d’hotels, casernes, convents, ateneus, etc. Els documents originals formen part de la col·lecció privada de Joan Gómez Escofet, dipositada a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB, col·lecció que el donant continua incrementant. Aquesta col·lecció ha estat enriquida amb la incorporació de les vistes actuals a través de Google Street View. Sempre que ha estat possible s’ha intentat captar la mateixa imatge que la postal. Generalment es mostra l’exterior de l'edifici, però en alguns casos disposem d'imatges interiors. En el cas d'edificis desapareguts, s'inclou la vista actual del lloc on havien estat ubicats. També existeix la possibilitat de veure la posició de cada biblioteca sobre un mapa gràcies a la tecnologia de Google Maps. Podeu accedir-hi utilitzant aquest enllaç o fent clic a la imatge de sota: http://appsmdc.csuc.cat/CercaGeograficaBiblio/

Veure la col·lecció 

Premsa política clandestina

Aquesta col·lecció conté 977 revistes de premsa política clandestina catalana del fons documental del CEDOC, secció de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquestes publicacions són bàsicament de l'època franquista de la dècada dels anys 60-70. Alguns títols han estat completats amb fons de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB).

Veure la col·lecció