Col·leccions de la institució:

Epistolari del Llegat Ferrater Mora

Aquesta col·lecció és un compendi de les prop de 6.000 cartes, donatiu que va fer el filòsof Josep Ferrater Mora (1912-1991) a la Universitat de Girona. La correspondència entre el filòsof i els seus amics, polítics i intel·lectuals de l'època ens permet tenir una idea de quina era la situació política i social d'Espanya i com percebien aquesta situació els exiliats. Aquesta col·lecció comprèn des de la seva marxa cap a l'exili als anys 40 (Cuba, Xile i Estats Units), fins la seva mort l'any 1991. Entre d'altres documents d'interès s'hi poden trobar escrits relacionats amb la política i cultura enviades per personalitats de l'època: Xavier Benguerel, Enrique Tierno Galván, Néstor Almendros i Josep Trueta, entre molts d'altres.

Veure la col·lecció 

Ex-Libris de la UdG

Aquesta col·lecció està formada per les imatges dels ex-libris que acompanyen i identifiquen cadascun dels fons especials i llegats a la biblioteca de la Universitat de Girona. Aquests ex-libris estan dissenyats per la pròpia universitat.

Veure la col·lecció 

Fons de cartells turístics

Aquesta col·lecció digital permet l'accés i la consulta a 3.000 cartells turístics de municipis catalans dels anys 80. Aquest material és de gran interès per estudiar l'imatge turística difosa durant aquesta època.

Veure la col·lecció 

Fons dels manuscrits d'Aurora Bertrana

Aquesta col·lecció està formada pel fons de manuscrits d'Aurora Bertrana. Inclou un recull d'articles i assaigs, conferències, correspondència, documents personals diversos, documents referents a Prudenci Bertrana, entrevistes, guions, manuscrits literaris, memòries, narrativa breu, novel·la i poesia.

Veure la col·lecció 

Fons dels manuscrits de Prudenci Bertrana

Aquesta col·lecció està formada per manuscrits de l'obra literària de Prudenci Bertrana, a més, d'articles, conferències i d'altra documentació personal.

Veure la col·lecció 

Manuscrits de Raimon Panikkar

Conjunt de manuscrits i mecanoscrits d’obres de Raimon Panikkar que inclou els originals, sovint anotats, d’assaigs, articles, ponències i conferències. Bona part dels textos han estat publicats, a vegades amb variants importants, en diferents llengües i en la seva Opera Omnia, però també hi trobem documents inèdits. S’hi inclouen treballs cabdals en la trajectòria de Panikkar: El Silencio del Buddha, L’Experiència vèdica, les Gifford lectures…

Veure la col·lecció