Col·leccions de la institució:

Fons per a la Història de l’Educació

El Fons per a la Història de l’Educació de la Biblioteca de la Universitat de Lleida s’estructura al voltant del fons antic de la biblioteca de l'antiga Escola Normal de Lleida, que data de l’any 1841 (l’Escola Normal masculina) i del 1885 (l’Escola Normal femenina). Les Escoles Normals són fruit de el moviment de renovació pedagògica que es va anar imposant a Europa al segle XIX; centres educatius dedicats específicament a la formació de professors, generalment de nivell primari.

Veure la col·lecció 

Fons Samuel Gili i Gaya

Aquesta col·lecció s'origina a partir de la donació a la Universitat de Lleida del conjunt de materials que formen el llegat del filòleg i acadèmic lleidatà Samuel Gili i Gaya (1892-1976) l'any 1993. El llegat està format per fons bibliogràfic per una banda, i per material personal/professional. Destaca la seva biblioteca, formada per uns 3000 volums entre els quals hi ha obres literàries de diferents èpoques, així com col·leccions de publicacions periòdiques especialitzades. Pel que fa als material personal/professional, està format per separates i opuscles diversos de filòlegs i lingüistes espanyols i estrangers de la seva època, així com manuscrits, textos de conferències i material de treball de Samuel Gili i Gaya.

Veure la col·lecció 

Fons Sol - Torres

Aquesta col·lecció s'origina a partir de la donació a la Universitat de Lleida de fons bibliogràfic i documental dels cronistes lleidatans Romà Sol i Carme Torres el maig del 2004. Aquest fons correspon principalment a l'àmbit local lleidatà encara que la temàtica que abraça és diversa, ja que conté obres que van des de la literatura fins a la història, la geologia o la botànica. Inclou goigs i fulletons religiosos, romanços, programes de festa major i un fons important de publicacions periòdiques locals, així com documentació diversa dels segles XVIII, XIX i XX.

Veure la col·lecció