Col·leccions de la institució:

Fons de la Cambra de Comerç de Barcelona

Aquesta col·lecció digital permet l'accés i consulta en línia dels fullets digitalitzats del fons de la Cambra de Comerç de Barcelona. La col·lecció està formada per 1.300 fullets d'un gran valor per als investigadors i estudiosos de l'economia espanyola de finals del segle XIX i principis del XX. El fons és fonamentalment sobre temes econòmics i empresarials, amb documents sobre els aspectes més variats de l'economia espanyola, i també, encara que en menor nombre, internacional, que en molts casos, són publicacions difícils de localitzar en altres fons documentals. Aquest fons es troba íntegrament catalogat i classificat al Catàleg de la UPF i al CCUC.

Veure la col·lecció 

Fons de la Guerra de Successió (1680-1750)

La col·lecció està formada per 421 documents publicats o escrits entre els anys 1680 i 1750; és a dir, durant els prolegòmens i els anys immediatament posteriors a la Guerra de Successió. La col·lecció comprèn tant documents impresos com documents manuscrits. Es tracta de documents rars, difícils de localitzar i de consulta restringida.

Veure la col·lecció 

Fons de literatura jurídica antiga

Aquesta col·lecció permet accedir a 19 volums de la col·lecció de literatura jurídica antiga conservada a la reserva de la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra. El contingut d'aquest fons abasta diverses obres sobre dret romà, dret eclesiàstic i dret català com ara el Usatges i obres de juristes catalans antics com, per exemple, Jaume Callís. Bona part dels fons provenen de la donació de Josep M. Pons i Guri.

Veure la col·lecció 

Fons dels regnats de Ferran VI, Carles III i Carles IV (1750-1807)

Aquesta col·lecció conté 549 fullets publicats entre 1750 i 1814, durant els regnats de Ferran VI, Carles III i Carles IV. Són documents rars, difícils de localitzar i de consulta restringida. Contenen, principalment, informació jurídica, administrativa i política d'aquests regnats. Aquests fullets formen part del fons de la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra i provenen de dues col·leccions diferents: fons Joan Crexell, donació del Dr. Josep Fontana i Làzaro. L'idioma majoritari és el castellà.

Veure la col·lecció 

Fons dels regnats de Ferran VII i Isabel II (1814-1868)

La col·lecció està formada per més de 700 fullets impresos publicats entre 1814 i 1868. Són escrits legals, administratius, polítics i propagandístics pertanyents als regnats de Ferran VII i Isabel II. L'extensió i les dimensions dels fullets són molt variables i es troben en bon estat de conservació. L'idioma majoritari és el castellà.

Veure la col·lecció 

Fons dels regnats dels Àustria (1500-1680)

Aquesta col·lecció conté 164 fullets publicats entre 1500-1680, durant els regnats dels monarques de la dinastia dels Àustria. Són documents rars, difícils de localitzar i de consulta restringida. Contenen, principalment, informació jurídica, administrativa i política d'aquests regnats. Aquests fullets formen part del fons de la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra i provenen de dues col·leccions diferents: fons Joan Crexell, donació del Dr. Josep Fontana i Làzaro.

Veure la col·lecció 

Fons Periodístic Jaume Guillamet

Aquesta col·lecció permet l'accés i consulta de tota la producció periodística del catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra Jaume Guillamet Lloveras, publicada al llarg de la seva vida professional com a periodista. La col·lecció està formada per 2.182 articles de gèneres i temes diversos, publicats en 72 capçaleres, entre les quals diversos diaris i revistes de Barcelona i altres ciutats, així com nombroses publicacions comarcals, entre els anys 1968 i 2017. A través dels seus ulls tindrem una visió de la història política i cultural de Catalunya durant aquest període.

Veure la col·lecció 

Fons propagandístic de la Primera Guerra Mundial

Aquesta col·lecció digital permet la consulta de propaganda de guerra impresa durant el període de la Primera Guerra Mundial (1914-1918). Ofereix un excel·lent recull de fullets, opuscles i volants editats en diversos idiomes per les potències bel·ligerants amb l’objectiu d’influir en la opinió pública espanyola, aleshores dividida entre germanòfils i aliadòfils. La col·lecció prové de la Donació Germans d’Alòs-Moner a la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra l’any 2010. El receptor d’aquesta propaganda fou l’avi dels donants, Ramon d’Alòs-Moner. La major part dels documents tenen a veure amb les explicacions que les diferents potències bel·ligerants donaven als orígens del conflicte, els seus culpables i les seves justificacions. Igualment, hi ha una quantitat rellevant de fullets relacionats amb altres qüestions més específiques de la guerra, com la invasió alemanya de Bèlgica, el posicionament moral del catolicisme envers el conflicte o la neutralitat espanyola. Aquest fons es troba íntegrament catalogat i classificat al Catàleg de la UPF i al CCUC.

Veure la col·lecció 

Guerra de la Independència (1808-1814)

Aquesta col·lecció conté 700 fullets publicats durant la Guerra de la Independència (1808-1814). Són documents rars, difícils de localitzar i de consulta restringida. Aquests fullets formen part del fons de la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra i provenen de tres col·leccions diferents: fons Joan Crexell, donació del Dr. Josep Fontana i Làzaro i donació de la família Nadal-Caparà. L'idioma majoritari és el castellà.

Veure la col·lecció