Institution's collections:

Fons de la Cambra de Comerç de Barcelona

Aquesta col·lecció digital permet l'accés i consulta en línia dels fullets digitalitzats del fons de la Cambra de Comerç de Barcelona. La col·lecció està formada per 1.300 fullets d'un gran valor per als investigadors i estudiosos de l'economia espanyola de finals del segle XIX i principis del XX. El fons és fonamentalment sobre temes econòmics i empresarials, amb documents sobre els aspectes més variats de l'economia espanyola, i també, encara que en menor nombre, internacional, que en molts casos, són publicacions difícils de localitzar en altres fons documentals. Aquest fons es troba íntegrament catalogat i classificat al Catàleg de la UPF i al CCUC.

Visit the collection 

Fons de la Guerra de Successió (1680-1750)

La col·lecció està formada per 421 documents publicats o escrits entre els anys 1680 i 1750; és a dir, durant els prolegòmens i els anys immediatament posteriors a la Guerra de Successió. La col·lecció comprèn tant documents impresos com documents manuscrits. Es tracta de documents rars, difícils de localitzar i de consulta restringida.

Visit the collection 

Fons de literatura jurídica antiga

Aquesta col·lecció permet accedir a 19 volums de la col·lecció de literatura jurídica antiga conservada a la reserva de la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra. El contingut d'aquest fons abasta diverses obres sobre dret romà, dret eclesiàstic i dret català com ara el Usatges i obres de juristes catalans antics com, per exemple, Jaume Callís. Bona part dels fons provenen de la donació de Josep M. Pons i Guri.

Visit the collection 

Fons dels regnats de Ferran VI, Carles III i Carles IV (1750-1807)

Aquesta col·lecció conté 549 fullets publicats entre 1750 i 1814, durant els regnats de Ferran VI, Carles III i Carles IV. Són documents rars, difícils de localitzar i de consulta restringida. Contenen, principalment, informació jurídica, administrativa i política d'aquests regnats. Aquests fullets formen part del fons de la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra i provenen de dues col·leccions diferents: fons Joan Crexell, donació del Dr. Josep Fontana i Làzaro. L'idioma majoritari és el castellà.

Visit the collection 

Fons dels regnats de Ferran VII i Isabel II (1814-1868)

La col·lecció està formada per més de 700 fullets impresos publicats entre 1814 i 1868. Són escrits legals, administratius, polítics i propagandístics pertanyents als regnats de Ferran VII i Isabel II. L'extensió i les dimensions dels fullets són molt variables i es troben en bon estat de conservació. L'idioma majoritari és el castellà.

Visit the collection 

Fons dels regnats dels Àustria (1500-1680)

Aquesta col·lecció conté 164 fullets publicats entre 1500-1680, durant els regnats dels monarques de la dinastia dels Àustria. Són documents rars, difícils de localitzar i de consulta restringida. Contenen, principalment, informació jurídica, administrativa i política d'aquests regnats. Aquests fullets formen part del fons de la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra i provenen de dues col·leccions diferents: fons Joan Crexell, donació del Dr. Josep Fontana i Làzaro.

Visit the collection 

Fons Periodístic Jaume Guillamet

Aquesta col·lecció permet l'accés i consulta de tota la producció periodística del catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra Jaume Guillamet Lloveras, publicada al llarg de la seva vida professional com a periodista. La col·lecció està formada per 2.182 articles de gèneres i temes diversos, publicats en 72 capçaleres, entre les quals diversos diaris i revistes de Barcelona i altres ciutats, així com nombroses publicacions comarcals, entre els anys 1968 i 2017. A través dels seus ulls tindrem una visió de la història política i cultural de Catalunya durant aquest període.

Visit the collection 

Guerra de la Independència (1808-1814)

Aquesta col·lecció conté 700 fullets publicats durant la Guerra de la Independència (1808-1814). Són documents rars, difícils de localitzar i de consulta restringida. Aquests fullets formen part del fons de la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra i provenen de tres col·leccions diferents: fons Joan Crexell, donació del Dr. Josep Fontana i Làzaro i donació de la família Nadal-Caparà. L'idioma majoritari és el castellà.

Visit the collection